Objava

Fažana je i dalje ribarsko mjesto! U novoj ribarnici počela prodaja orada, brancina, škombra, sardela, lignji, sipa.

Fažana je i dalje ribarsko mjesto! U novoj ribarnici počela prodaja orada, brancina, škombra, sardela, lignji, sipa.

Sto metara. Toliko će friška riba iz fažanskih mreža putovati do nove, danas otvorene ribarnice na tržnici u Fažani, nadomak starog groblja.

Montažni objekt velik 12 četvornih četvornih metara je klimatiziran i opremljen suvremenih rashladnim uređajima za prodaju ribe. Pravo zakupa na razdoblje od četiri godine dobio je fažanski obrt za morski ribolov „Da Rico“ u vlasništvu Orijane i Rikarda Grubišića.

Općinski načelnik Radomir Korać istaknuo je da se ciljem projekta htjelo povećati gospodarska aktivnost i konkurentnost u sektoru ribarstva i akvakulture i povezanih aktivnosti uspostavom novog lanca opskrbe ribom i ribljim proizvodima za žitelje, posjetitelje i turiste Općine Fažana.

- Fažana je možda postala prepoznatljiva turistička destinacija, ali ona je i dalje ribarsko mjesto. To je tradicija kojom se ponosimo i koju pošto poto želimo očuvati. Od mora do stola!, poručio je direktor Komunalca Danijel Ferić uz najavu nabave novih prodajnih štandove za fažansku tržnicu.

Orijana Grubišić koja je i prije nabave ribarnice prodavala ribu na fažanskoj tržnici istaknula je zadovoljstvo što je dobila kvalitetne uvjete za prodaju ribe i najavila cjelodnevni rad u sezoni kako bi se zadovoljile potrebe svih Fažanaca i turista.

Projekt „Ribarnica Fažana“ proveo se u sklopu Mjere 3.4.2. Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Istarska batana za razdoblje 2014.-2020. Komunalac Fažana d.o.o. nositelj je i prijavitelj ovog projekta. Projekt je uključio nabavu i opremanje moderne ribarnice s ciljem jačanja lanca opskrbe, razvijanja kvalitetnijih kanala prodaje u sektoru ribarstva te stvaranja dodatne vrijednosti proizvodima ribarstva i akvakulture.