Objava

VIDEO: Fažanski Komunalac snimio turističkog djelatnika kako nepropisno baca otpad pored kanti za smeće

VIDEO: Fažanski Komunalac snimio turističkog djelatnika kako nepropisno baca otpad pored kanti za smeće

Nadzorne kamere Komunalca Fažana zabilježile su nepropisno odlaganje otpada od strane stanovnika i turističkog djelatnika fažanske starogradske jezgre, inače poznatog komunalnim redarima, na javnu površinu nasuprot starog groblja. Kao što je vidljivo na snimci, osoba je bacila svoje smeće pored podzemnih kontejnera namijenjenih za odlaganje otpada građanstva.

Potom je to i fotografirala mobitelom, što je čin koji nam je zaista nejasan te ga ovim putem osuđujemo. Osim što su nedjelo snimile nadzorne kamere, djelatnici Herculenee su među smećem pronašli račun ugostiteljskog objekta, čiji je vlasnik osoba koja je bacila smeće.

Iako ovakvo nerazumljivo i nesavjesno ponašanje u općini Fažana nije uobičajeno, a zato što je većina naših sugrađana i sugrađanki itekako odgovorna prema zajedničkoj imovini i prostoru, ovim putem apeliramo na pojedince, koji očigledno misle da su bolji i pametniji od svojih poštenih i odgovornih sumještana i sumještanki, da prestanu s ovakvim neumjesnim ponašanjem.

Fažana je, naime, od svih jedinica lokalne samouprave u Istri, dakle svih općina i gradova, četvrta po selektiranju otpada, sa 45 posto, što ju ujedno čini i najuspješnijoj u južnoj Istri.

U konačnici, naime, svako nepropisno odlaganje otpada zbrinjava se upravo o trošak savjesnih stanovnika općine Fažana.

Protiv poznatog počinitelja podnijeta je prijava komunalnom redarstvu Općine Fažana.